Switch.Eat

Switch.Eat

Switch.eat este un restaurant care se mandreste cu ingredientele de calitate pe care le foloseste si cu pasiunea pe care o are pentru burgerii “altfel”.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre restaurantul vostru.

Switch.Eat a aparut in 2014 dupa ce ani de zile am avut diverse standuri food la evenimente (concerte, festivaluri), dar si alte business-uri in domeniul horeca (pub-uri, cluburi). Sincer, cautam de mult timp o locatie care sa ne face sa spunem: “da ma! asta e!” si cand am gasit-o, am deschis Switch.Eat.

De ce ati ales sa deschideti un business in domeniul culinar?

Asa cum am spus, nu suntem straini de horeca, avand in trecut business-uri in acest domeniu, dar si partea de catering la evenimente ce ne-a dat posibilitatea sa intelegem care e pulsul pietei. Partea cu burgerii nu a fost una intamplatoare, dezvoltand pe partea de evenimente inca din 2011 un brand (“munchies”) cu care am participat la diverse evenimente in tara si Bucuresti: Summer Well, Blaj aLive, Liberty, Medieval Fest Bistrita etc.

DSC_3128

De unde a aparut pasiunea pentru burgeri?

Pe principiul “pofta vine mancand” :)). Cred ca pasiunea pentru burgerii “altfel” (prin altfel intelegand burgerii pe care nu ii gasesti la McDonald’s sau Burger King) a aparut in urma multor calatorii in afara Romaniei care ne-au dat posibilitatea sa intelegem care este nivelul acolo si faptul ca la noi nu prea exista ceva asemanator (sau exista intr-un procent foarte redus in 2014 cand am deschis restaurantul).

Ce e special la burgerii vostri?

Sunt ingrediente de calitate, in primul rand, de-a lungul celor 2 ani si jumatate de existenta schimband o multime de furnizori pentru a ajunge la carnea actuala de vita (care este produsa local cu un mic producator dupa reteta noastra cu un raport optim intre carne si grasime), actualele chifle, actualele sosuri si asa mai departe. Credem totodata ca faptul ca am ajuns la meniul asta de burgeri mizand pe ceea ce le-a placut cel mai mult clientilor… practic noi am pornit restaurantul cu 4 burgeri (1 clasic, 1 spicy, 1 korean, 1 veggie), dintre care doar cel clasic se mai afla acum in meniu, restul aparand pe parcurs in functie de feedback-ul primit la diversi “guestburgeri” din meniu.

Unde ati mancat cel mai bun burger?

Doua locuri:

1. Un burger elevat: la Hache (Shoreditch /Londra)

2. Un burger “dirty” la De Burger (Eindhoven)

DSC_3146 DSC_3174

Ce conteaza mai mult atunci cand pregatiti un burger – gustul, aspectul sau timpul de executie?

As spune ca gustul si aspectul in masura cea mai mare. Timpul de executie este relativ la fel, pentru ca o pregatire in avans a ingredientelor iti garanteaza aproximativ acelasi timp de executie, carnea gatindu-se la fel indiferent de ce alte ingrediente mai exista.

Care este reteta de burger preferata?

Greu de spus o reteta, dar e usor de spus ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un burger de care sa-ti aduci aminte: carne de calitate, chifla de calitate si bacon … mai departe putem improviza :)

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege burgerii home-made, in locul celor de la fast-food?

Credem ca deja au inceput sa o faca, sunt foarte multe burger-restaurante in Bucuresti si orasele mari din tara, iar mai nou fiecare local trebuie sa aiba si un burger. Chiar si in aria foodtruck-urilor care au inceput initial cu mancare mexicana sau spaniola am observat in ultima vreme o schimbare de macaz si aparitia in meniu si a burgerilor.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BurgerFest burgerii vostri?

As raspunde prin motto-ul nostru: Switch. Eat a burger!

DSC_3155

Ai ceva de zis?

comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>