Epic Food

Epic Food

Oamenii de la Epic Food vin tocmai din Targu Mures pentru a incerca sa starneasca curiozitatea vizitatorilor BurgerFest cu niste burgeri preparati cu pasiunea pe care doar un gurmand o poate avea.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre restaurantul vostru. De ce ati ales sa deschideti un business in domeniul culinar si de unde a aparut pasiunea pentru burgeri?

Functionez in industria horeca din 1980 – de cand am fost admis la ASE Bucuresti Facultatea de Comert – sectia Alimentate Publica si Turism. Deci sunt un dinozaur :)). Economist pana in 1991. alimentatie publica, dupa care mi-am luat soarta in maini si am deschis primul primul chiosc (se zicea boutique – cu stil pe atunci!). Ati ghicit: cu burgeri. Nu va spun cum ii preparam acasa, in bucatarie, da’ erau buni si fabricati in conditii mai igienice decat in multe restaurante in bucatariile carora am intrat relativ recent. Si mai faceam si o cafea buna si o limonada extraordinar de buna. Am crescut. Am ajuns prin 2000 sa avem, impreuna cu asociatul meu, 12 restaurante, cofetarii, laborator de cofetarie-patiserie, catering si peste 260 de angajati in Targu Mures si Bucuresti. A venit criza. Boooom! Ne-am restrans, am pastrat doar ce era rentabil. Am supravietuit. Actualmente avem doar 2 restaurante si un bufet de incinta. Decent. Si un foodtruck: Black Bird by Epic Food. Botezat dupa numele unei capetenii indiene. Poveste lunga, legata de Harley-ul meu.

Nostalgia0015

Cele doua restaurante din Targu Mures sunt: 4Leaf Irish Pub din Promenada Mures si Gradina de Vara-Nostalgia-Nyari Kert din centrul Targu Muresului . Mancare simpla, onesta,cu gust bun, ardelenesc. Fusion de gusturi romanesti si unguresti. Si binenteles, burgeri. Udati cu o palinca, Guinness si ale ale-uri:)). I.P.A., daca se vrea, bun inteles. Burgerii i-am denumit O’Nest. Pentru ca sunt cinstiti si am mancat la Londra – Soho cel mai bun burger la Honest Burgers. Dementiali. Meritau, ca un omagiu, sa-i numesc pe ai mei O’Nest Burgeri. Si sa nu-i fac de rusine.

Ce e special la burgerii vostri?

Dramul de nebunie creativa de a face din ceva simplu ceva si mai simplu.

Unde ati mancat cel mai bun burger?

Honest Burgers – London Soho. Si al nostru, binenteles :))

Ce conteaza mai mult atunci cand pregatiti un burger – gustul, aspectul sau timpul de executie?

Gustul primeaza. Cu asta ramane clientul. Si pentru asta se intoarce la noi. Dar nu neglijam aspectul. Si posibilitatea de a-l manca fara sa se pateze si fara sa faca efortul de a casca o gura cat un crater de vulcan.

_D1A2944 Nostalgia0015

Care este reteta de burger preferata?

Chifle bune. Moi. Dar nu burete dulce. Carne de calitate. Black Angus, daca se poate. Din zona gatului, tocat cu grija.Malaxat cu mainile, ca un masaj facut cu dragoste. De 3 ori, cu pauze.Preparat corect. Fara condimente. Condimentele dupa prajire. Legume si sosuri care sa se imbine perfect. Calitativ si cantitativ.

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege burgerii home-made, in locul celor de la fast-food?

Oamenii constienti au inceput sa aleaga corect deja de un timp.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BurgerFest burgerii vostri?

Vom incerca sa starnim curiozitatea vizitatorilor. Pana la urma e un festival. Oamenii nu vin doar sa manance pentru ca le e foame. Vin sa experimenteze. Festivalul e o buna oportunitate de a ne verifica ideile. De multe ori ne lovim de aceasta bariera cand promovam produse noi. Majoritatea oamenilor vor doar sa manance. Relativ putini sunt dispusi sa se “riste” la un produs pe care nu l-au mai incercat sau nu au auzit despre el. Si noi vom gusta produsele competitorilor si vom incerca sa invatam. Multumim ca veti fi clientii nostri!

Ai ceva de zis?

comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>