BurgerBar

BurgerBar

BurgerBar a fost creat in 2013, iar oamenii care l-au ajutat sa creasca se mandresc cu faptul ca este primul bar din Bucuresti dedicat exclusiv burgerilor. Ei va spun care este reteta preferata de burger si de ce ar trebui sa alegeti burgerii lor atunci cand ii veti vizita la BurgerFest.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre restaurantul vostru.

BurgerBar este primul bar din Bucuresti dedicat in exclusivitate burgerilor, creat din dorinta de a aduce pe piata din Romania un concept unic care implica ideea de street food. De aici si aspiratia de a crea preparate gourmet, gatite de un chef cu experienta, din retete imbunatatite pentru gustul romanilor.

De ce ati ales sa deschideti un business in domeniul culinar?

Acest business vine din experienta pe piata Horeca din Romania, dar si din alte tari, cu multe concepte asemanatoare celui romanesc. Bucurestiul se schimba in materie de restaurante si baruri, prinde din urma trendurile din tarile vestice europene, dar si din alte continente, iar noi am crezut in acest concept tocmai din lipsa unor astfel de locuri in anul in care am creat BurgerBar, mai exact in 2013.

DSC_7016 DSC_7036

De unde a aparut pasiunea pentru burgeri?

Chef-ul nostru, Uri Melinger, a calatorit in America unde a gustat burgeri in cele mai ciudate combinatii de gust, cu toppinguri pe care aici nimeni n-ar fi crezut ca le poate introduce in meniu. Tocmai acest gust special, unic, l-a adus in fata unei liste atat de variate, numai cu burgeri de calitate, ca in America. Am invatat ca burgerul isi poate gasi usor, usor drumul catre obisnuintele culinare zilnice ale romanilor.

Ce e special la burgerii vostri?

Burgerul nostru este un burger ce se apropie de consistenta celui american, adaptat gustului romanesc. Carnea este proaspata in fiecare zi, preparata in urma unui proces unic, din diferite bucati ale vitei, ceea ce o face unica. Burgerii nostri pot fi savurati in diferite combinatii de gust, de la burgerul balcanic cu branza feta si ardei gras, pana la burgerul 100% american cu bacon crocant si ou ochi. Cheeseburgerul este si el preparat dintr-o reteta proprie, ce se apropie de cel de peste ocean, cu branza mozzarella in interiorul carnii si branza gouda peste aceasta. Clientul are posibilitatea sa-si aleaga modul in care doreste carnea, de la well done, medium well, medium rare si rare.

Unde ati mancat cel mai bun burger?

Exista un loc in New York, de care ne leaga cele mai speciale amintiri culinare: 5 Napkin Burger. Acolo, burgerul are un gust genial, in combinatii delicioase cu o carne suculenta, pe care nu am regasit-o in nici un alt loc in lume.

DSC_7044

Ce conteaza mai mult atunci cand pregatiti un burger – gustul, aspectul sau timpul de executie?

E greu sa spui care dintre acestea conteaza cel mai mult, am fi tentati sa spunem gustul, insa de cele mai multe ori, el nu este suficient pentru un rezultat ideal. Toate trei, in proportie egala isi spun cuvantul pentru un burger pe placul clientilor.

Care este reteta de burger preferata?

Kobe beef antricot burger – din carne de vita crescuta in Japonia, considerata o delicatesa, renumita pentru aroma, textura si fragezimea sa.

DSC_7051 DSC_7030

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege burgerii home-made, in locul celor de la fast-food?

Bucurestenii sunt deja buni cunoscatori ai burgerilor gourmet, de aici si cresterea spectaculoasa a acestor preparate in meniurile restaurantelor si a business-urilor de profil. Insa cu adevarat, piata va cunoaste un val crescator in urmatorii doi ani.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BurgerFest burgerii vostri?

Burgerii nostri au un proces de preparare al carnii special si unic, pot fi degustati in numeroase combinatii, atat in ceea ce priveste toppingurile cat si in ceea ce priveste carnea. Fiecare burger in parte, de la Smokey Burger din carne de vita afumata, pana la Cheeseburger sau Chef’s Burger, toti au un gust unic care se apropie de cel de peste ocean.

DSC_6997

Ai ceva de zis?

comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>