Burger Van

Burger Van

Nu va faceti griji, Burger Van ajunge mereu unde este pofta mai mare. Cei care se ocupa de primul food truck din Bucuresti spun ca le place sa creada ca au avut un cuvant de spus in declansarea revolutiei burgerilor din Capitala.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre restaurantul vostru.

Burger Van-ul este primul food truck din Bucuresti in adevaratul sens al cuvantului. Am aparut pe piata anul trecut, pe 4 iulie 2014, si imi place sa cred ca a avut un cuvant de spus, fie el si unul infim, in declansarea “rezolutiei burgerilor” in Bucuresti. Este un restaurant mobil, care s-ar incadra in sfera fast-casual, undeva intre fast-food si fine dining. Adica este mancare gatita pe loc ca in restaurant, insa servita intr-un mod lipsit de serviciile pe care le ai intr-un restaurant: masa, farfurii, debarasare etc.

De ce ati ales sa deschideti un business in domeniul culinar?

Intotdeauna am fost pasionat de gatit si am zis sa imi incerc norocul in acest domeniu.

DSC_7780 DSC_7778

De unde a aparut pasiunea pentru burgeri?

A aparut cam prin 2012, cand burger craze-ul patrundea in Europa. Se deschideau treptat foarte multe food truck-uri si bistro-uri care se axau pe burgeri. Am fost si eu prins in craze si de atunci am ramas fidel burgerilor.

Ce e special la burgerii vostri?

Sunt facuti intr-un food truck. Carnea nu e congelata, este 100% vita, nu este macerata, condimentarea ei facandu-se fix inainte de a intra pe plita. Totodata, carnea nu e indoita cu ou sau altceva, lasand astfel calitatea carnii sa vorbeasca pentru ea.

Unde ati mancat cel mai bun burger?

Patty & Bun Londra.

DSC_7789

Ce conteaza mai mult atunci cand pregatiti un burger – gustul, aspectul sau timpul de executie?

Toate conteaza intr-o anumita masura atat pentru noi, cat si pentru clienti. Incercam, insa, sa prioritizam gustul, iar apoi in egala masura aspectul si timpul de executie. Timpul de executie la food trucks este ceva care functioneaza mai greoi in Romania, pentru ca depinde si de cata lume e la coada: daca sunt 3-4 oameni, ai un burger in mana in 6 minute, daca in schimb vin cate 10 oameni la coada, totul se transforma intr-un fel intr-un restaurant cu 40 de mese ocupate toate deodata unde trebuie sa faca service-ul doar 3 oameni.

Care este reteta de burger preferata?

Cat mai simpla si true fata de burgerul clasic american. Carne proaspata si de calitate, minim 20% grasime, niste ceapa prajita, rosie, salata, cascaval si dressing Thousand Island.

DSC_7775

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege burgerii home-made, in locul celor de la fast-food?

Cam 6 luni – 1 an pana burger craze-ul va fi definitivat si in Romania. Apoi cam 3 ani pana cand va incepe sa scada si vreo inca 4 pana va fi inlocuit cu altceva. De exemplu, cam asa s-a intamplat in Brooklyn si cam la fel a fost si la noi cu saorma.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BurgerFest burgerii vostri?

Pentru ca sunt gatiti cu pasiune chiar de catre proprietarul van-ului si astfel veti sustine antreprenorii locali. Totodata, burgerii nostri sunt “true to the American burger”, iar sosurile si combinatiile inedite pe care le-am pregatit pentru BurgerFest va vor face sa nu ii uitati foarte usor.

DSC_7770

Ai ceva de zis?

comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>