Bistro de l’Arte

Bistro de l’Arte

Bistro de l’Arte este unul dintre cele localurile din afara Bucurestiului care participa la BurgerFest. Ei vin in Capitala pentru a le demonstra bucurestenilor ca cel mai bun burger se gaseste, de fapt, la Brasov.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre restaurantul vostru.

Bistro de l’Arte a fost deschis acum aproape 16 ani, in Brasov, nu departe de Piata Sfatului si Biserica Neagra. Situata in centrul vechi al Brasovului, cladirea care gazduieste azi bistro-ul a fost ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice din oras. Initial functionand ca depozit de grane, ca piata de marfuri iarna si grajd pentru vitele confiscate vara, cladirea si-a pastrat pana astazi aspectul exterior original.

Meniul din bistro are un tipic anume, mancarurile respectand cu grija sezoanele, fiind gandite mai ales in jurul ofertei de materie prima locala, imbinand retetele romanesti cu cele frantuzesti, nemtesti, italienesti.

De ce ati ales sa deschideti un business in domeniul culinar?

Acum 16 ani deschiderea unui bistro a fost o aventura in care ne-am lansat cu increderea ca mancatul si mancarurile pot deveni mai mult decat reflexe si obisnuinte. Si asa a fost.

bistro 2 bistro 1

De unde a aparut pasiunea pentru burgeri?

Meniul din bistro este unul flexibil, existand o oferta speciala care ne permite sa aducem in farfurii orice mancaruri dorim, in ton cu sezonul, cererea clientilor sau inspiratia noastra. Burgerii nu sunt o prezenta recenta, ei revin periodic in meniu, sub forme diverse, respectand totusi regulile unui preparat consistent caruia ii adaugam accente de rafinament culinar.

Ce e special la burgerii vostri?

Fiecare reteta este unica, incepand cu amestecul de carne si condimente si continuand cu sosurile sau salatele. Este bine de stiut ca absolute toate sosurile le facem in house, de unde si nota de unicitate.

Unde ati mancat cel mai bun burger?

Cel mai bun e aproape mereu ultimul mancat. :) Cele mai multe localuri care au in meniu burgeri se straduiesc sa ii pregateasca bine. Totusi, una dintre cele mai bune combinatii a fost carne de vita – rata confiata – foie gras. La noi la bistro, desigur. :)

bistro 3 bistro 4

Ce conteaza mai mult atunci cand pregatiti un burger – gustul, aspectul sau timpul de executie?

Toate, in ordinea de mai sus. Degeaba te ocupi in exces de unul din aspecte daca le neglijezi pe restul. Serviciul bun merge mana in mana cu gustul si timpul de executie.

Care este reteta de burger preferata?

Cea in care domina carnurile si sosurile, nu painea. In rest, daca totul este proaspat si gustul echilibrat, reteta este cea buna.

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege burgerii home-made, in locul celor de la fast-food?

Oamenii isi aleg mancarea in functie de multe variabile: cat de accesibil e restaurantul ca pozitionare, pret, rapiditatea in servire, gust, atasament fata de loc, fata de personal si, pe undeva pe la final, materia prima si modul de preparare. Vestea buna este ca sunt clienti care se intereseaza in detaliu despre continutul mancarurilor. Nu sunt foarte multi, insa educatia culinara in Romania abia a inceput, trebuie doar sa continuam cu rabdare.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BurgerFest burgerii vostri?

Pentru ca avem rabdarea si dorinta de a face noi totul, de la amestecul de carne la sosuri sau toppinguri. Si pentru ca ne-am preocupat sa echilibram gusturile si texturile, folosind in proportie de 85% resurse locale.

bistro 5

Ai ceva de zis?

comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>