3Kombinat

3Kombinat

3Kombinat s-a nascut din dorinta de a aduna trei lucruri extrem de importante in acelasi loc  – prietenii, berea si burgerii – si vrea sa bifeze prezenta tuturor la BurgerFest 2017.

Spuneti-ne cateva cuvinte despre restaurantul vostru.

Restaurantul 3Kombinat este situat pe Strada Sperantei nr. 7. Pe scurt, noi suntem singurul restaurant de pe langa Universitate, care are un dud inclus in gardul gradinii. Este un loc unde te poti relaxa cu prietenii savurand unul din burgerii nostri si nu numai. Ne dorim ca restaurantul nostru sa fie perceput asa cum a fost gandit si de noi – locul de relaxare cu prietenii, locul unde berea si burgerul merg mana in mana, locul in care poti merge si pe ploaie si pe soare, locul care nu te face sa te formalizezi si in care revii de fiecare data ca de-al casei.

DSC_1791

De ce ati ales sa deschideti un business in domeniul culinar?

Poate pare un cliseu si poate si altii vor incepe cu acelasi gen de raspuns dar e valabil si in cazul nostru: 3Kombinat s-a nascut din dorinta de a aduna lucrurile noastre favorite la un loc – prieteni, bere si burgeri. Pentru noi asta inseamna reteta unei seri sau a unui pranz reusit. Am incercat foarte multe localuri atat din-afara cat si din tara si implicit din Bucuresti unde densitatea burger joint-urilor este foarte mare si din care am putut sa ne facem o idee clara despre ce ne dorim si lipseste, ce e bine si trebuie pastrat si ce poate fi imbunatatit de noi.

De unde a aparut pasiunea pentru burgeri?

Burgerii ne-au influentat inca de mici copilaria, si nu in sensul ca ii mancam ca si cremwurstii cu mustar, ci eram invadati vizual de acest fel de mancare in toate desenele si filmele. Cumva era acest El Dorado, nu stiam ce gust are dar eram siguri ca este cel mai bun lucru de pe Pamant. Dupa 20-25 de ani, ne-am dat seama ca fascinatia pentru ei a ramas, dar si ca putem sa reinventam roata burgerului cu adaosuri care sa te surprinda in mod placut de fiecare data. De aici si conceputul de a avea in fiecare saptamana un nou tip de burger, disponibil in meniul nostru pentru o perioada limitata.

DSC_1772 DSC_1768

Ce e special la burgerii vostri?

In general, ce cred ca e special la noi este ca ne place sa improvizam si testam saptamanal retete noi de burgeri la care ne gandim impreuna cu bucatarii. De la ce arome din diverse bucatarii ale lumii putem insera in acest fel versatibil de mancare  si pana la ce sosuri sau alte artificii putem produce noi in bucatarie care ne pot diferentia atat retetele intre ele cat si fata de alti competitori de pe piata. Printre “starurile” pe care le-am introdus si care au prins si surprins sunt salata de morcovi marinat, dulceata de ardei iute si varietatea de sosuri home-made, care insotesc orice burger din meniu.

Unde ati mancat cel mai bun burger?

Pe cat de accesibil e felul acesta de mancare, pe atat e de complicat de calibrat ce e sub chifla cu garnitura, sosurile si chiar si bautura. Sunt multe localuri care fac burgeri foarte buni si care reusesc sa gaseasca proportia de aur dintre ingrediente si ne place sa credem ca si noi suntem printre ei.  :)

Ce conteaza mai mult atunci cand pregatiti un burger – gustul, aspectul sau timpul de executie?

Cred ca idealul, dar si asteptarea clientului este sa le bifezi pe toate ca sa poate fi catalogata ca o experienta placuta si sa revina alta data la tine. Oricare dintre criterii trebuie atent urmarit, tocmai de aceea cerem des feedback clientilor nostri si suntem foarte interesati de review-urile primite pe Facebook pentru ca vrem sa pastram ideea de la care am plecat – locul in care prietenii, berea si burgerii merg mana in mana.

Care este reteta de burger preferata?

Reteta noastra preferata, cat si a clientilor este burgerul casei – 3Kombinat. Carnea proaspata se imbina perfect cu ceapa caramelizata si ciupercile la gratar iar sosul pe baza de blue cheese preparat de bucatarii nostri completeaza la fix combinatia. Este genul de produs care se savureaza pana la ultima bucatica.

DSC_1777

Cat credeti ca va mai dura pana cand oamenii vor alege burgerii home-made, in locul celor de la fast-food?

Nu cred ca ne batem pe aceeasi piata neaparat chiar daca avem acelasi fel de mancare la care ne raportam. Sunt alte considerente evaluate atunci cand alegi fast-food (rapiditate, cost, proximitate, puterea brandului si familiaritatea) vs home-made burger. In cea de-a doua varianta contribuie foarte mult experinta, momentul de consum, compania, gustul si calitatea produsului pe care il preparam.

In cateva cuvinte, de ce ar trebui sa aleaga vizitatorii BurgerFest burgerii vostri?

In primul rand, ne bucuram sa fim alaturi de oameni oferindu-le ce le place si lor si noua – un burger bun. Cred ca orice pasionat de burger ar aprecia retetele noastre care respecta principiile de baza, dar care au si acel twist care sa te faca sa-ti doresti sa-l savurezi si sa revii cu prietenii pentru inca unul.

Ai ceva de zis?

comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>